Web Analytics Made Easy - Statcounter

سایت کتابخانه ملی در تازه‌ترین اقدام خود، دانلود دسته‌بندی‌های موضوعی کتاب‌ها را برای علاقمندان امکان‌پذیر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، با توجه به رویکرد سازمان اسناد و کتابخانه ملی در دوره فعلی مبنی بر فراهم کردن امکان دسترسی آزاد به اطلاعات تولید شده در این سازمان، «اداره کل توسعه خدمات دیجیتال» با شناسایی نیاز کتابخانه‌ها و مراکز اطلاع‌رسانی برای استفاده از رکوردهای مستندات، علاوه بر امکان استفاده از منابع چاپی، دسترسی به بیش از 180 هزار رکورد سرعنوان موضوعی تولید شده در «گروه مستندسازی» کتابخانه ملی را در قالب ISO2709  را برای کاربران فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مجموعه به صورت دسته‌ای از طریق وب سایت (صفحه میز خدمت) این سازمان قابل بارگیری و در نظام‌های کتابخانه‌ای قابل استفاده است.

از آنجا که یکی از دغدغه‌های پژوهشگران همواره دسته بندی‌های موضوعی کتاب‌ها است که کتابخانه ملی ایران نیز در این راستا نسبت به فراهم کردن تهیه و آماده‌سازی دسته بندی‌های موضوعی و ایجاد منبعی که امکان شناسایی موضوع‌ها و فهرست‌نویسی تحلیلی کتاب‌ها را داشته، اقدام کرده است.

امروزه گنجینه‌ای که توسط اساتید شاخص در حوزه علم اطلاعات چون پوری سلطانی، زهرا شادمان و کامران فانی آماده شده با 4 ویرایش به روز رسانی شده است.

این ویرایش توسط دیگر اساتید علم اطلاعات و دانش‌شناسی آماده شده و در سازمان اسناد و کتابخانه ملی مورد استفاده قرار گرفته و آخرین نسخه آن در سال جاری برای استفاده سایر کتابخانه‌ها به چاپ رسیده است.

از نکات قابل توجه درباره این اقدام، اینکه در حال حاضر تمامی کتابخانه‌های کشور از سامانه‌های کتابخانه‌ای برای فهرست‌نویسی کتب خود استفاده می‌کنند بنابراین به کارگیری سرعنوان‌های فارسی در قالب «مارک» منجر به صرفه‌جویی قابل توجهی در زمان و منابع مالی برای فهرست‌نویسی و سازماندهی اصولی منابع در این مراکز خواهد شد.

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد سامانه فهما کانون های مساجد قرآن مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد قرآن کریم بودجه سایت کتابخانه ملی دانلود امکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۲۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای ۱۱۳۱ پله‌ای رتبه جهانی و ۶۰ پله‌ای رتبه ملی دانشگاه بیرجند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، این رتبه‌بندی بر اساس شاخص‌هایی همچون تعداد مقالات پراستناد، تعداد ارجاعات به مقالات پژوهشگران در پایگاه Google Schoolar و تعداد لینک‌های دریافتی منتشر می‌شود.


رتبه‌بندی وبومتریکس شاخصی برای رتبه‌بندی وب سایت‌های دانشگاه‌ها و مراکز علمی، آموزشی و تحقیقاتی دنیا است، که توسط مؤسسه تحقیقاتی (CSIC) Consejo Superior de Investigaciones Cientificas در کشور اسپانیا از سال ۲۰۰۴ مشغول به فعالیت است.


این مؤسسه، هر شش ماه یکبار وب سایت‌های بیش از ۳۲ هزار دانشگاه و مراکز علمی، آموزشی و تحقیقاتی را از بین ۲۰۰ کشور جهان مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد.


سه شاخص مهم و تأثیرگذار در این رتبه‌بندی وجود دارد، شاخص اول قابلیت مشاهده دیگران (Visibility) با وزن ۵۰ درصد که شامل مجموع تعداد لینک‌ها و دامنه‌های ارجاع شده مربوط به این لینک‌ها از یک وب سایت خارجی به وب سایت دانشگاه، مراکز علمی، آموزشی و تحقیقاتی است، و اطلاعات مربوط به این شاخص از دو پایگاه اطلاعاتی Majestic و Ahrefs استخراج می‌شود.


شاخص دوم برتری (Excellence) با وزن ۴۰ درصد نیز به معنای تعداد مقالات برتری است، که جزء ۱۰ درصد مقالات با بیشترین میزان ارجاعات در رشته‌های متفاوت است و این اطلاعات نیز از پایگاه سایماگو جمع‎ آوری می‌شود.


شاخص سوم فایل‌های قابل دسترسی (Openness) با وزن ۱۰ درصد است، که شامل تعداد استناد‌ها به نویسندگان برتر است و مرجع دریافت اطلاعات مورد نظر، موتور جستجوی Google Scholar Citations می‌باشد.


بر اساس اعلام معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه بیرجند، در جدیدترین نتایج رتبه بندی وبومتریکس (نسخه ژانویه ۲۰۲۴)، دانشگاه بیرجند رتبه ۲۷۳۸ را در بین ۳۱۷۰۲ دانشگاه و موسسه جهانی و رتبه ۵۰ ملی را در میان ۴۵۷ موسسه و دانشگاه ایرانی کسب کرد.


از جمله اهداف این رتبه بندی، تشویق و ترغیب دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی به تولید و انتشار فعالیت‌های خود به صورت الکترونیکی در راستای ارتقای دسترس پذیری عمومی جامعه و ارتقای کیفیت تحقیقات پژوهشگران در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی است.


شایان ذکر است یکی از مهم‌ترین تغییراتی که در سال ۱۴۰۲ در این خصوص اعمال شد، تغییر وب‌سایت دانشگاه با هدف ارتقای فعالیت‌های الکترونیکی، دسترس‌پذیری، بهبود مخاطب پذیری و برجسته نمودن ماژول‌های پژوهشی در وبگاه بود که تاثیر ملموس آن در ارتقای رتبه وبومتریک دانشگاه مشهود است.

دیگر خبرها

  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا
  • روایت مرحوم آیت‌الله نجفی تهرانی از زندگی اش
  • اتمام پروژه‌های نهضت ملی مسکن تنها با مشارکت‌های مردمی امکان‌پذیر است
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • خرید بلیط اتوبوس از این به بعد با کدملی امکان پذیر است!
  • بازداشت دستکم ۲ هزار حامی فلسطین در بیش از ۴۰ دانشگاه آمریکا
  • رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟»
  • رونمایی کتاب دنیای کسی را عوض کرده ای در ارومیه
  • ارتقای ۱۱۳۱ پله‌ای رتبه جهانی و ۶۰ پله‌ای رتبه ملی دانشگاه بیرجند